Briefly in English

Formaatti-Finlandia

Formaatti-Finlandia -kilpailu järjestetään tänä vuonna 16. kerran osana Media & Message -tapahtumaa. Ilmoittautuminen on käynnissä 31.5.2016 asti. Kilpailun säännöt löytyvät alempaa > Lue säännöt.

Lisätietoja mediamessage@satu.fi tai SATU ry:n toimisto p. 010 219 6880.

 

FORMAATTI-FINLANDIA KILPAILUN VOITTAJAT 2001 - 2015

 

2015 Kingi, Rabbit Films Oy, esityskanava MTV3

2014 Docventures, Gimmeyawallet Productions Oy:n ja Not Guilty Ltd, Yle TV2

2013 Virittäjät, Mediatehdas Dakar Oy, MTV3 MAX

2012 Duudsonit tuli taloon, Rabbit Films Oy, Sub

2011 Stage, Zodiak Finland Oy, Nelonen

2010 Elämä pelissä – Onnellisuuden sailaisuus/The Happiness Project, Tarinatalo Oy, YLE TV1

2009 Hymy Pyllyyn, StoryOf…Oy, YLE TV1

2008 K-70/Born to Be Wild, Zodiak Television Finland/Broadcasters, MTV3

2007 Äidit ja tyttäret – like mother, like daughter, Zodiak Television Finland Oy / Broadcasters, Nelonen

2006 Puskuri, Tarinatalo Oy, YLE TV2

2005 Anoppi (Mother-in-law), Bada Bing Productions Company, Subtv

2004 W-tyyli, tuotanto Broadcasters Oy, MTV3

2003 Suuri kupla, tuotanto Susamuru, YLE TV2

2002 Giljotiini, Broadcasters Oy, Nelonen

2001 Far Out, Broadcasters Oy, MTV3

 


Lue säännöt

FORMAATTI-FINLANDIA 2016

Kilpailun tarkoituksena on edistää kotimaisten ohjelmaformaattien kehittämistyötä ja ohjelmien vientiä. Kilpailu järjestetään vuosittain osana Media & Message -tapahtumaa. Kilpailu voidaan olla toteuttamatta, mikäli osallistuvia ohjelmia ei ole riittävästi. Välivuoden ohjelmilla on oikeus osallistua seuraavaan järjestettävään kilpailuun. Formaatti-Finlandia -kilpailun järjestää Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat - SATU ry.

PALKINTO
Kilpailussa jaetaan yksi 20.000 euron suuruinen rahapalkinto. Palkinnon saa voittaneen ohjelmaformaatin kehittänyt tuotantoyhtiö.

RAHOITTAJAT
Palkinnon rahoittavat Yleisradio Oy, MTV Oy ja Nelonen Media / Sanoma Media Finland Oy. Järjestäjällä on oikeus hankkia muita yhteistyökumppaneita.

KILPAILUKELPOISUUS

Kilpailuun voivat osallistua rahoittavien yhtiöiden kanavilla esitetyt ja suomalaista kehittelyä olevat ohjelmat, jotka on tuotettu Suomeen rekisteröidyssä riippumattomassa tuotantoyhtiössä yksin tai yhteistyössä televisioyhtiön kanssa. Ohjelman tulee olla esitetty televisiokanavilla tai niiden verkkopalveluissa 1.6.2015 - 31.5.2016 välisenä aikana. Formaatti-Finlandia palkinnon aikaisemmin voittaneet formaatit eivät voi osallistua kilpailuun.

KILPAILUAINEISTO

Ohjelma ilmoitetaan kilpailuun osoitteessa www.mediamessage.fi/kilpailut. Ohjelmasta toimitetaan vapaavalintainen esimerkkijakso ja myyntitraileri englanniksi tekstitettynä tai puhuttuna sekä ohjelman kirjallinen myynti- ja markkinointimateriaali.

PALKITSEMISPERUSTEET 

Formaatti-Finlandia kilpailuun ilmoitettuja ohjelmia arvioidaan ensisijaisesti niiden vientikelpoisuuden ja kansainvälisten menestysmahdollisuuksien mukaan. Palkitsemisen perusteena voivat olla idean, toteutuksen ja kokonaiskonseptin lisäksi myös tuotannon transmedialliset mahdollisuudet ja soveltuvuus erilaisiin jakelukanaviin. Kilpailua ennen toteutuneet sopimukset formaatin viennistä eivät vaikuta arvosteluun, eivätkä ole esteenä kilpailuun osallistumiselle.

TUOMAROINTI

Formaatti-Finlandia palkinnon saaja valitaan kaksivaiheisesti. Esituomaristo valitsee ehdokkaiden joukosta 3-5 ohjelmaa jatkoon. Kilpailun ylituomari valitsee voittajan esituomariston ehdolle asettamien ohjelmien joukosta.

ESITUOMARISTO 

Yleisradio Oy, MTV Oy ja Nelonen Media / Sanoma Media Finland Oy nimeävät kanaviltaan edustajan tuomaristoon.

KILPAILUN YLITUOMARI

SATU ry kutsuu kilpailun ylituomarin, jonka tehtävänä on valita kilpailun voittaja esituomariston asettaman ehdokasasettelun pohjalta ja julkistaa palkinnon saajan Media & Message -tapahtumassa.

KILPAILUUN ILMOITTAMINEN 
Ohjelman voi ilmoittaa mukaan sen tuottanut tuotantoyhtiö tai tilaaja.

OSALLISTUMISMAKSU 
Kilpailun osallistumismaksu on SATU ry:n jäsenyrityksille 250 € ohjelmalta ja muille 400 € ohjelmalta. Kilpailumaksut laskutetaan ja hintoihin lisätään voimassa oleva alv 24 %.

AIKATAULU
31.5.2016 ilmoittautuminen päättyy 
16.6.2016 jatkoon valitut formaatit julkistetaan 
4.8.2016 palkintojenjako Media & Messagessa

LISÄTIEDOT
Lisätietoja www.mediamessage.fi, mediamessage@satu.fi tai puh. 010 219 6880 / SATU ry:n toimisto.

Tulosta säännöt