Briefly in English

Ohjelma

Tutustu puhujiin »

TORSTAI 16.8.2018

 • Tulosta

  9:45-10:00    Tervetuloa Media & Messageen
  Juontaja Maria Veitola ja toiminnanjohtaja Teemu Kalliala Audiovisual Producers Finland – APFI ry

  10:00-10:45  Työn murros ja tulevaisuus – mikä muuttuu?

  Tulevaisuusskenaarioita ja liiketoimintakonsepteja yrityksille ja yhteisöille tekevän MindMill Networkin perustaja Marjaana Toiminen luo Media & Messagessa katsauksen työn tulevaisuuteen. Mikä on työn murroksen seuraava vaihe ja miten yksittäisen työntekijän kannattaa siihen suhtautua? Entä mitä työn murros tarkoittaa organisaatioiden, johtamisen ja kompetenssien kannalta? Marjaana Toiminen on juuri saanut päätökseen Medialiitto ry:lle keväällä tehdyn tulevaisuusskenaarion ja hän on konseptoinut työkaluja mediayrityksen strategiatyöhön. Media & Messagessa kuulemmekin myös, mitkä ovat media-alan tärkeimmät muutosdriverit ja kuinka ne vaikuttavat mediayritysten strategiaan.

  11:00-11:15   Uusi piratismimuoto – ns. Kodi-boksit – erityisen haitallinen av-alalle

  Uudessa piratismimuodossa laillisen ja laittoman tarjonnan raja hämärtyy, koska laitteet mahdollistavat pääsyn kumpaankin. Mitä AV-alalla työskentelevän tulisi tietää Suomessakin yleistyvistä ns. Kodi-bokseista. Aihetta avaa toiminnanjohtaja Jaana Pihkala Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta.

  11:20-11:30  Tampere Cash rebate

  Tuotantokannustimella ja Film Tampereen tuella av-tuotannot lentoon Tampereella. Lavalla Film Tampereen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ilkka Rahkonen ja audiovisuaalisten tuotantojen asiantuntija Elina Häkkinen.

   

  11:30-12:30   LOUNAS

   

  12:30-13:15  Tuleeko Terminator?

  Finch Finlandin maajohtaja, ja alkuvuoden 2018 myydyimmän bisneskirjan ”Tekoäly-matkaopas johtajalle” kirjoittanut Antti Merilehto nousee Media & Messagen lavalle. Antti avaa puheenvuorossaan tekoälyn mukanaan tuomaa muutosta yrityksissä ja tarkastelee mitä tekoäly on tänään ja mitä sillä voidaan jo nyt tehdä. Entä miltä näyttää tulevaisuus, tuleeko Terminator? (Spoiler: ei tule)

  13:30-13:50  Lavalla Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan

  Tuomas Enbuske haastattelee Telia Finlandin toimitusjohtajaa Stein-Erik Vellania. Vuoden 2017 alusta alkaen Telia Finlandia johtanut Vellan on työskennellyt operaattorialalla jo parikymmentä vuotta, muun muassa Telenor-konsernissa useissa eri johtotehtävissä Norjassa sekä toimitusjohtajana Intiassa, Serbiassa ja Bulgariassa. Stein-Erik Vellanin kanssa jutellaan operaattoribisneksestä ja sen tulevaisuudesta, ja kuullaan hänen ajatuksiaan jatkuvassa muutoksessa olevasta media-alasta.

  14:00-14:30  WhatsApp-draama puhuttelee sukupolvea Z

  Tyttöjenmedia Demi julkaisi keväällä 2018 Suomen ensimmäisen WhatsApp-draaman ja tavoitti sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia tyttöjä. Tämä Chatfictioniksi kutsuttu kerrontamuoto on puhelimen ruudulla tapahtuva draamasarja, joka etenee päähenkilöiden välisenä Whatsapp-viestikeskusteluna. Yhdysvalloissa chatfictioneita on kutsuttu milleniaalien kirjallisuudeksi ja kymmenet miljoonat nuoret kuluttajat ovat jo löytäneet draamasarjat sovelluksista. A-lehtien liiketoimintajohtaja Anni Lintula kertoo nyt Media & Messagessa case-esimerkin avulla, miten yleisösuhdetta rakennetaan puhelimen ruudulla ja millaisia liiketoimintamalleja WhatsApp-draama tarjoaa mediayritykselle ja kaupalliselle yhteistyökumppanille.

   

  14:30-15:00   KAHVI

   

  15:00-15:25  Kansainvälistymisen trendi – kuinka vienti vetää? 

  Kotimaisten ohjelmien viennistä ja tuotantojen kansainvälistymisestä puhutaan yhä enemmän. Koottua tietoa viime vuosien kv-myynnistä ja yhteistuotannoista ei kuitenkaan ole ollut saatavilla. Medialogi Oy toteutti Media & Messagen tilauksesta selvityksen aiheesta ja Medialogin Eerika Vermilä ja Heidi Keinonen esittelevät tuoreeltaan selvityksen tuloksia. Selvitykseen on koottu tietoja viiden viime vuoden aikana ulkomaille myydyistä TV-ohjelmista ja formaateista sekä kansainvälisistä yhteistuotannoista.

  15:30-16:15 Draaman kansainvälinen rahoitus

  Eccho Rightsin perustaja ja Managing Partner Nicola Söderlund luo puheenvuorossaan katsauksen draaman kansainväliseen rahoitukseen ja tämänhetkiseen markkinaan. Nicola tuo esiin erilaisia malleja, käytäntöjä ja kokemuksia tv-draaman rahoituksessa ja kertoo myös, mitä kaikkea tulisi huomioida ja mitä välttää rahoitusdiileissä.

  16:20-17:00  Tuotantoyhtiöpomot – mitä jäi käteen?

  Maria Veitola kutsuu päivän päätteeksi tuotantoyhtiöiden toimitusjohtajia lavalle ja jututtaa päivän aiheista. Miten käynnissä oleva työn murros näkyy tuotantoyhtiöiden arjessa? Entä millaisia mahdollisuuksia yrityksissä nähdään uudet jakelualustat ja –muodot tuovat ja miltä muuttuvan media-alan tulevaisuus näyttää tuotantoyhtiöiden vinkkelistä? Lavalla kokeneet konkarit: ITV Studios Finlandin Pete Paavolainen, Aito Median Ilkka Hynninen, Rabbit Filmsin Olli Suominen ja Lucy Loves Storiesin/ Draman Mikko Räisänen.

  17:00   Päivän päätössanat
  Juontaja Maria Veitola

  ***

  Media & Messagen iltajuhla & jatkot to 16.8.

  Bussit Media & Messagen iltajuhlaan Nokian Luova Keskus Tehdas 108:an lähtevät Solo Sokos Hotel Torni Tampereen (Ratapihankatu 43, Tre) pääoven edestä to 16.8. klo 18.30.

  Iltajuhlassa on tarjolla kolmen ruokalajin illallinen, dj-musiikkia ja open bar. Tilaisuudessa jaetaan Formaatti-Finlandia-, TV-ohjelmatunnus– ja Mediayhtiöiden mainonta -palkinnot. 

  Paluukuljetus lähtee Tehdas108:sta klo 23.30.

  Jatkot ovat Tampereen Viihdemaailma Ilonassa, jonne on Media & Message -passilla ilmainen sisäänpääsy ja jonon ohitus. Narikkamaksu 3e/hlö. Paluukuljetus kiertää Ilonan kautta eli jatkoille jäävät voivat halutessaan poistua bussista Ilonan kohdalla. Reitti: Tehdas108 – Viihdemaailma Ilona – Solo Sokos Hotel Torni Tampere. Ilonasta on kävelymatka keskustan hotelleihin.

PERJANTAI 17.8.2018

 • Tulosta

  9:15-9.30      Tervetuloa Media & Messagen toiseen päivään
  Juontaja Maria Veitola

  9:30-10:15    Mokaaminen kannattaa!

  Epäonnistuminen on välttämätöntä, jotta uutta olisi mahdollista oppia. Moka, josta opitaan, on siis arvokkaampi kuin onnistuminen, josta ei opita mitään. Palkitut bisnesammattilaiset ja liiketoiminnan uudistajat, ohjelmistokehitysyritys Vincitin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sekä Musti ja Mirri Groupin konsernijohtaja Mika Sutinen julkaisivat toukokuussa epäonnistumista yksilön ja organisaation näkökulmasta käsittelevän ”Mahtava moka – uskalla, opi ja menesty” -kirjan. Nyt Tuomas Enbuske tapaa Mikko Kuitusen Media & Messagen lavalla ja kysyy, voiko virheitä tekemällä oikeasti menestyä ja miten työpaikoille luodaan ilmapiiri, jossa voi mokata ja käsitellä mokat niin, että niistä opitaan. Entä mitä jatkuvasti muutoksen kourissa kamppaileva media-ala voi oppia mokaamisen hyödyntämisestä vaikkapa lentoliikenne-toimialalta?

  10:20-10:45   Short form – uhka vai mahdollisuus?

  Short form kiinnostaa katsojia, tuottajia ja sisällön tilaajia yhä enemmän. Lyhytmuotoisessa kerronnassa sisällön merkitystä ei voi kuitenkaan aliarvioida. Tekijät taistelevat aikaa vastaan ja katsoja pitää koukuttaa tarinaan ensi sekunneista alkaen. Mitkä ovat tarinankerronnan periaatteet lyhyessä muodossa ja kuinka luodaan lyhyt tarina, jonka otteessa katsoja pysyy tiukasti alusta loppuun? Moninkertaisesti palkittu, kokenut mainoselokuvien ohjaaja Rane Tiukkanen avaa puheenvuorossaan tarinankerronnan merkitystä lyhyessä muodossa ja kertoo, miksi sisältö ratkaisee aina, myös short formissa.

  10:50-11:30  Tekijänoikeudet umpisolmussa

  Tuottajien ja tekijöiden välisestä tekijänoikeuksien sopimisesta on tullut vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Alan sisäinen kiista tekijänoikeuksien hyödyntämismahdollisuuksista ja epäselvä juridinen tilanne uhkaa oraalla olevaa kasvua. Käynnissä onkin tekijänoikeuksien uusjako alaa vahingoittavalla tavalla. Tekijänoikeudet ja niiden hyödyntäminen ovat tuottajan liiketoiminnan mahdollistaja. Miksi niiden sopimisesta on yhtäkkiä tullut este alan liiketoiminnalle ja kasvulle? Mikä on tekijänoikeuskiistan ja peruutusilmoitusten tämänhetkinen tilanne ja miten voisimme päästä asiassa eteenpäin? Tule kuulemaan päivitettyä tietoa, jakamaan näkemyksiä ja keskustelemaan! Lavalla keskustelua alustamassa Dionysos Filmsin toimitusjohtaja ja tuottaja Riina Hyytiä, Rabbit Filmsin operatiivinen johtaja Jonathan Tuovinen sekä Solar Filmsin toimitusjohtaja ja vastaava tuottaja Jukka Helle.

   

  11:30-12:30   LOUNAS

   

  12:30-12:50  Lavalla Discovery Networks Finlandin toimitusjohtaja Leah Hooper

  Tuomas Enbuske haastattelee Discovery Networksin toimitusjohtajaa Leah Hooperia.  Toukokuussa tehtävässään aloittanut Hooper on työskennellyt Discoveryllä kolme vuotta, ja hän kuuluu Pohjoismaiden johtoryhmään johtaen alueen sisältöstrategiaa ja liiketoiminnan kehittämistä. Australialaissyntyinen Leah Hooper on työskennellyt kaupallisessa televisiossa yli 10 vuoden ajan. Tuomas Enbuske ja Leah Hooper keskustelevat mm. tarinankerronnasta digitaalisessa ympäristössä suhteessa lineaariseen.

  13:00-13:45  TV-tuottajan juridinen ja moraalinen vastuu

  Tuottajan työ on tänä päivänä jatkuvaa riskienhallintaa ja monimutkaista sopimusjuridiikkaa. Yhä suurempi osa päivittäisestä työstä on näkymätöntä, kulissien takaista, mutta tuotantojen onnistumisen kannalta elintärkeää haasteiden ratkomista. Millaisia tapauksia kokeneet tuottajat tuotantoyhtiöissä ja kanavilla ovat kohdanneet viime aikoina? Entä millaisilta sudenkuopilta on vältytty ja millaisiin pudottu? Keskustelua moderoi Asianajotoimisto Krogeruksen asianajaja ja osakas Kalle Hynönen. Keskustelijoina mukana Banijay Finlandin varatoimitusjohtaja ja vastaava tuottaja Martti Sivonen, Moskito Televisionin toimitusjohtaja Riina Kullas, Rabbit Filmsin vastaava tuottaja Suvi Valkonen sekä MTV:n kotimaisten tuotantojen päällikkö Hanna Kortti.

  14:00-14:15  Mitä sanoo Z-sukupolvi?

  Maria Veitola selvittää, millainen sisältö kiinnostaa z-nuorisoa juuri nyt.

   

  14:15-14.45   KAHVI

   

  14:45-15:30  Sisällönostajat, pitääkö olla huolissaan?                    

  Media & Messagen päättävä, perinteinen ”kanavajohtaja-paneeli” saa nyt uuden muodon, kun Maria Veitola kysyy sisällönostajilta, pitääkö olla huolissaan? Keskustelussa kuullaan kanavien kuulumiset ja tilaajien ajatuksia ajankohtaisista mediamaailman kysymyksistä ja tulevaisuudesta.

  Mukana paneelissa MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo, Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén, Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen, Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela, Discovery Networks Finlandin ohjelmajohtaja Katja Santala sekä Head of Programming FOX Nordic, Elina Mustelin.

  15:30  Media & Message päättyy
  Juontaja Maria Veitola