Briefly in English

Puhujat

Nicola Söderlund

Managing Partner, Eccho Rights

Nicola Söderlund luo Media & Messagen puheenvuorossaan katsauksen draaman kansainväliseen rahoitukseen ja tämänhetkiseen markkinaan. Hän toimii myös Formaatti-Finlandia -kilpailun ylituomarina.

Nicola on toiminut tv-bisneksessä yli 30 vuotta. Hän aloitti uransa rock-videoiden tuottajana ja ohjaajana sekä freelance-tuotantoassistenttina päätyen lopulta tuottajaksi uraauurtavaan tuotantoyhtiöön, Strix Televisioniin. Vuonna 1996 Nicola perusti oman tuotantoyhtiön, Think Big Televisionin yhdessä suosituimpien ruotsalaisten tv-juontajien kanssa. Think Big TV oli välittömästi menestys, joka kiinnosti myös ostajia. Yritys myytiin vain vuoden ikäisenä Nordisk Filmille, jonka toimitusjohtaja Nicolasta tuli. Hän viihtyi Nordisk Filmillä 7 vuotta, mutta kiinnostus tv-bisneksen kansainväliseen puoleen johdatti hänet uuteen projektiin, Sparks Networkille. Sparks Network edusti riippumattomia tv-tuottajia ympäri maailman, ja Nicola toimi yhdistyksen puheenjohtajana 10 vuoden ajan. Vähitellen Sparks siirtyi levitystoimintaan uuden brändin, Eccho Rightsin nimellä. Tällä hetkellä Nicola on Eccho Rightsin omistaja ja osakas. Eccho Rights on yksityinen oikeuksia hallinnoiva levitysyhtiö, jolla on viisi kansainvälistä toimipistettä, jotka ovat erikoistuneet tv-draaman myyntimateriaalien tuottamiseen, rahoitukseen ja levittämiseen ympäri maailman.

Stein-Erik Vellan

Toimitusjohtaja, Telia Finland

Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan nähdään Media & Messagessa Tuomas Enbusken haastattelussa kertomassa operaattoribisneksestä ja sen tulevaisuudesta.
Ennen Telian toimitusjohtajan pestiä Stein Erik on työskennellyt Telenor-konsernissa vuodesta 2001 useissa eri johtotehtävissä Norjassa ja kansainvälisesti, muun muassa toimitusjohtajana Intiassa, Serbiassa ja Bulgariassa. Ennen Telenoria hän toimi kahdeksan vuotta Capgeminillä eri tehtävissä.

Leah Hooper

Toimitusjohtaja, Discovery Networks Finland

Tuomas Enbusken haastattelussa nähdään Discovery Networksin tuore toimitusjohtaja Leah Hooper.
Hooper avaa muun muassa tarinankerrontaa digitaalisessa ympäristössä suhteessa lineaariseen.

Toukokuussa tehtävässään aloittanut Hooper on työskennellyt Discoveryllä kolme vuotta ja kuulunut Pohjoismaiden johtoryhmään puolentoista vuoden ajan johtaen alueen sisältöstrategiaa ja liiketoiminnan kehittämistä. Australialaissyntyinen Leah Hooper on työskennellyt kaupallisessa televisiossa yli 10 vuoden ajan, mm. Foxtelilla Sydneyssa.

Tuomas Enbuske

Juontaja, toimittaja, kolumnisti

Tuomas Enbuske haastattelee media-alan vaikuttajia Telia Finlandin toimitusjohtajaa Stein-Erik Vellania sekä Discovery Newworks Finlandin toimitusjohtajaa Leah Hooperia. Lisäksi hän ruotii yhdessä Mikko Kuitusen (Vincit) kanssa, voiko virheitä tekemällä oikeasti menestyä ja miten työpaikoille luodaan ilmapiiri, jossa voi mokata ja käsitellä mokat niin, että niistä opitaan. Kuitunen on kirjoittanut yhdessä Mika Sutisen kanssa ”Mahtava moka – uskalla, opi ja menesty” -kirjan.
Enbuske on kokenut ja arvostettu juontaja, toimittaja ja kolumnisti. Hänet tunnetaan mm. Suomen puhutuimmasta Enbuske, Veitola & Salminen talk-show’sta ja ajankohtaisista, kantaaottavista Iltalehden kolumneistaan.

Maria Veitola

Maria Veitola

Maria Veitola juontaa Media&Messagen nyt ensimmäistä kertaa. Maria on tuttu monesta, hän on kokenut radio- ja televisiotoimittaja, käsikirjoittaja sekä juontaja. Televisiosta Maria tunnetaan erityisesti räväkästä Embuske,Veitola & Salminen talk showsta ja palkitusta Yökylässä-ohjelmastaan. Maria työskentelee myös Radio Helsingin sisältöjohtajana. 

Maria emännöi Media&Messagen lavaa vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Osana ohjelmaa Maria kohtaa myös tv-kentän keskeisiä vaikuttajia. Torstaipäivän päätteeksi Maria summaa tuotantoyhtiöiden toimitusjohtajien kanssa päivän antia ja perjantaina perinteinen ”kanavajohtajien paneeli” saa Marian johdolla uuden muodon. (kuva: Katri Kapanen)

Ilkka Hynninen

Toimitusjohtaja, Aito Media Oy

Ilkka Hynninen on Aito Median toinen perustaja ja toimitusjohtaja. Hän perusti yhdessä Eero Hietalan kanssa yhtiön oman keskusteluohjelman ympärille. 15 vuodessa moni asia on muuttunut ja yhtiöstä on tullut kansainvälinen tarinankerrontayhtiö.

Aito Media tuottaa viihdettä, tosielämän tarinoita ja draamaa. Hynninen on toiminut tuottajana tai vastaavana tuottajana yli 50:ssä sarjassa. Ohjelmia on esitetty yli 100 maassa.

Vuodesta 2017 asti Aito Media on ollut osa Lagardère Studios –kokonaisuutta.

Kesällä 2018 Aito Median tuottamia ajankohtaisia sarjoja ovat esimerkiksi Pirjo, Olet Mitä Syöt, Haapasalon Suomi ja Suomen Huutokauppakeisari.

Ani Korpela

Head of Content, Entertaining Services Business at Elisa Oyj

Ani Korpela vastaa Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnasta. Korpelan johtaman tiimin vastuulla on mm. Elisa Viihteen alkuperäissarjojen kehitys, sisältöjen hankinta ja kaupallistaminen. Aiemmin Korpela on työskennellyt johtotehtävissä Sanomalla (Vice President, Development) sekä Tiedolla (Director, Digital Service Design) digitaaliseen transformaatioon liittyvissä tehtävissä.  

Martti Sivonen

Varatoimitusjohtaja, Banijay Finland Oy

Sivonen on yksi TV-tuottajan juridinen ja moraalinen vastuu -keskustelun panelisteista. Martilla on yli kahden vuosikymmenen kokemus tv-alasta. Hän on toiminut Solar Televisionin ja Banijay Finlandin luovana johtajana ja viimeiset kaksi vuotta Banijayn varatoimitusjohtajana ja vastaavana tuottajana. Viime vuosina hän on vastannut isoista viihdetuotannoista mm. Tanssii tähtien kanssa, The Voice of Finland, Versus, Temptation Island, Vain elämää ja Kaikki vastaan 1. Martti on Audiovisual Producers Finland – APFI ry:n hallituksen jäsen.

Kalle Hynönen

Asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Krogerus

Kalle Hynönen moderoi Media & Messagen TV-tuottajan juridinen ja moraalinen vastuu -keskustelua. Hynönen toimii Asianajotoimisto Krogeruksen immateriaalioikeusryhmän toisena vetäjänä ja on erikoistunut immateriaalioikeuteen sekä media- ja teknologiajuridiikkaan. Hynösellä on yli kymmenen vuoden kokemus sisällön tuotantoon ja hyödyntämiseen liittyvistä sopimusasioista, tekijänoikeuksista sekä muista media-alan oikeudellisista kysymyksistä. Hän neuvoo asiakkaita myös tietosuoja-asioihin sekä tavaramerkkeihin liittyvissä toimeksiannoissa. Ennen Krogerusta hän työskenteli lakimiehenä merkittävässä eurooppalaisessa mediakonsernissa, jossa hän hoiti mm. konsernin televisio- ja radiotoiminnan lakiasioita.

Pete Paavolainen

Toimitusjohtaja, ITV Studios Finland

Pete Paavolainen on ITV Studios Finlandin toimitusjohtaja. ITV Studios Finland on osa kansainvälistä ITV Studiosia, jonka edeltäjä  Granada Television perustettiin jo 1954. ITVn menestysformaatteja ovat mm. Huuma, Love Island, Arvostele Mun Illallinen, Neljät Häät ja I´m a Celebrity…Get Me Out of Here. Paavolainen on työskennellyt tv-alalla yli 15 vuotta mm. MTV3:lla ja Yellow Film & Televisionilla tehden useita suuria formaatteja kuten Putous, Idols, Big Brother ja Selviytyjät. 

Elina Mustelin

Head of Programming Fox Nordic

KMT 1991.
1.8.2017- Head of Programming Fox Nordic
Ko. tehtävää ennen Ohjelma- ja markkinointijohtaja Fox Networks Group Finland tammikuusta 2016.
Aikaisemmat tehtävät:
Nelonen Media kanavapäällikö ja ohjelmistostuunnittelupäällikkö 2005-2015
Tutkimus- ja markkinointipäällikön tehtäviä MTV Oy 1995-2005

Katja Santala

Ohjelmajohtaja Discovery Networks Finland 2014-
Nelonen Media: 1997-2014 mm. Kanavapäällikkö/Liv, vastaava tuottaja/kotimaiset ohjelmat, vastaava tuottaja/kv-hankinnat

Ville Toivonen

Televisiojohtaja, Nelonen Media

Olli Suominen

Toimitusjohtaja, Rabbit Films Oy

Olli Suomisen ura alkoi vuonna 2001 yhtenä Uutisvuodon käsikirjoittajana. Hän työskenteli tuotantoyhtiö Broadcastersissa usean ohjelman käsikirjoittajana ja tuottajana.

2005 hän aloitti showrunnerina Huuma-ohjelmassa, jota hän luotsasi menestyksekkäästi 7 tuotantokautta.

Suominen nimitettiin Zodiak Finlandin luovaksi johtajaksi vuonna 2008. Samalla hän palasi Uutisvuotoon vastaavaksi tuottajaksi, sekä tuotti myös alkuperäiset formaattiohjelmat Talo Ranskassa ja Nenäbingo.

2011 Suominen aloitti Nelosen ohjelmapäällikkönä. Nelosella hän oli vastuussa isoista menestyssarjoista kuten Vain elämää, Hyvät ja huonot uutiset sekä Kuppilat kuntoon.

Tällä hetkellä Suominen on useita formaatteja kehitelleen tuotantoyhtiö Rabbit Filmsin toimitusjohtaja. Rabbit Films on erikoistunut viihdeohjelmiin, ja on parhaiten tunnettu suosituista sarjoista kuten Posse, Pitääkö olla huolissaan ja Huippujengi. Rabbitillä on toimipisteet sekä Helsingissä että Los Angelesissa.

Marko Karvo

MTV:n Sisällöt-yksikön vastaava

Työura:
MTV Oy sisältöjohtaja   2015 –
MTV Oy suunnittelujohtaja 2012 –
2011-2012 MTV Oy, ohjelmapäällikkö
2006-2010 MTV Oy, vastaava tuottaja
2004-2006 MTV Oy, tv-analyytikko
2000-2003 MTV Oy, tutkimussuunnittelija

Ville Vilén

Luova johtaja, Yle

Koulutus: KM
Päätoimi: Johtaja, Luovat sisällöt 2011–
Yleisradion johtoryhmässä vuodesta 2006.

Luovat sisällöt -yksikkö vastaa suomenkielisistä sisällöistä ja niiden kehittämisestä tv:ssä, radiossa ja internetissä. Sisältöalueita ovat: asiaohjelmat, kulttuuri ja viihde, draama, lapset ja nuoret sekä RSO.

Keskeinen työkokemus: Yleisradio Oy:n ohjelmistoalueen johtaja, Yle Visio (Ylen radiostrategian ja uusien palvelujen johtaja; Genrevastuut: lastenohjelmat, nuorten ohjelmat, populaarimusiikki, populaarikulttuuri, viihde) 2006–2010, Radio Suomen ohjelmajohtaja 2005–2006, YleQ:n ohjelmajohtaja 2004–2005, YleX:n ohjelmajohtaja 2003–2005, Radiomafian musiikkipäällikkö 1998–2003, Länsi-Savo, freelance-toimittaja 1995–1998, Savonlinna, peruskoulun luokanopettaja 1991–1992, Radiomafian ja Radio Savonmaan toimittaja 1990–1998

Keskeisimmät luottamustehtävät: Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston jäsen 2015–, Nenäpäivä-säätiön hallituksen jäsen 2012–, Helsingin Musiikkitalo Oy:n hallituksen jäsen vuodesta 2011 ja hallituksen puheenjohtaja 2016–, Pori Jazzin hallituksen jäsen 2008–

Antti Merilehto (kuva: Ilkka Vuorinen)

Antti Merilehto

Maajohtaja, Finch Finland

Antti Merilehto avaa puheenvuorossaan tekoälyn tuomia mahdollisuuksia. Hän on tehnyt työuran digitaalisen liiketoiminnan parissa, muun muassa Googlen Euroopan pääkonttorilla. Tällä hetkellä hän toimii maajohtajana Finch Finlandilla. Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana Merilehto on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista markkinoista ja toimialoista sekä kokemusta niin b2b kuin b2c -asiakkuuksista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta. Antti sparraa yrityksiä ja johtoryhmiä tekoälyn hyödyntämisestä ja digitalisaation tuomasta muutoksesta organisaatioissa. Hän lähestyy aihetta käytännönläheisesti tarjoten konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen.
Merilehto on kirjoittanut Tekoäly – matkaopas johtajalle -kirjan, joka on alkuvuoden 2018 myydyin bisneskirja Suomessa. Evento Awards palkitsi Antti Merilehdon vuoden puhujana huhtikuussa 2018.
(kuva: Ilkka Vuorinen)

Mikko Kuitunen

Toimitusjohtaja, Vincit Oyj

Mikko Kuitunen on 38-vuotias tulevaisuuden johtamisen suunnannäyttäjä ja sarjainnostuja. Hän on Euroopan parhaana työpaikkana sekä Vuoden yrityksenä palkitun ohjelmistotalo Vincit Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja. Vincitin lisäksi Mikko on mukana tusinassa muita start-up kasvutarinoita. Kuitunen uskoo yksilölliseen johtamiseen, mokista oppimiseen ja ihmisten haluun tehdä merkityksellisiä asioita tuloksellisesti ilman merkittävää ulkopuolista ohjausta.

Riina Kullas

Riina Kullas on luotsannut Moskito Television Oy:tä toimitusjohtajan roolissa puolentoista vuoden ajan. Aiemmin hän on työskennellyt yhtiön myyntijohtajana ja vastaavana tuottajana. Hänen intohimonsa on genrestä riippumatta uusien ohjelmaformaattien kehittäminen sekä pyrkimys ymmärtää muuttuvaa mediakenttää sekä eri kohderyhmiä ja niiden tarpeita mahdollisimman hyvin. Hän on kehittänyt tai ollut kehittämässä lukuisia kotimaisia originaalisisältöjä sekä tuomassa Suomeen tai lokalisoimassa monia kansainvälisiä ohjelmaformaatteja. Ennen uraa TV:n parissa, hän on työskennellyt mainos- ja dokumenttielokuvien sekä markkinoinnin parissa.

Rane Tiukkanen

Luova johtaja, ohjaaja, Lucy loves Stories

Rane Tiukkanen avaa Media & Messagen puheenvuorossaan tarinankerronnan merkitystä lyhyessä muodossa. Tiukkanen toimii Lucy loves Storiesin luovana johtajana ja ohjaajana. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus palkittujen mainoselokuvien ohjaamisesta. Lukuisten Voitto palkintojen ja Vuoden huippujen lisäksi Tiukkanen palkittiin viime keväänä Vuoden huiput Gaalassa Platinahuipulla elämäntyöstään mainoselokuvien parissa.

Marjaana Toiminen (kuva: Laura Malmivaara)

Marjaana Toiminen

Co-founder & Senior Adviser, MindMill Network

Marjaana Toiminen käsittelee Media & Message -tapahtumassa työn murrosta ja tulevaisuutta. Hän on työskennellyt aiemmin mediassa johtotehtävissä 18 vuotta, mm. toimitusjohtajana (Bonnier) ja päätoimittajana (Anna, Image). Hän on mediaurallaan kehittänyt konseptoinnin metodeja, työkaluja ja ajattelumalleja, jotka soveltuvat uuden luomiseen toimialasta riippumatta. Toiminen oli vastuullinen jäsen työryhmässä, joka suunnitteli ja toteutti uudenlaisen työyhteisötilan Mothership of Workin Sponda Oy:lle vuonna 2015. Keväällä 2017 Sitra ja Tela julkaisivat Toimisen kirjoittaman Välähdyksiä työn tulevaisuudesta -raportin. Syksyllä 2017 Toiminen toteutti Alma Medialle neljän kuukauden koulutuskokonaisuuden tulevaisuuden työidentiteetin rakentamisesta nimellä FutureMe. Toiminen on toteuttanut 10-osaisen podcast-sarjan työn tulevaisuudesta. Steal my job -sarjan jokainen jakso oli iTunesin kuunnelluimpien kärjessä syksyllä 2017. Keväällä 2018 hän toteutti Medialiitto ry:lle tulevaisuus-skenaarion ja konseptoi työkaluja mediayrityksen strategiatyöhön. Parhaillaan Toiminen valmistelee kirjaa tulevaisuuden työidentiteetistä.

Marjaana Toiminen perusti vuonna 2014 yhdessä Sari Öhrvallin kanssa kansainvälisen asiantuntijaverkoston MindMill Networkin. Toiminen ja Öhrvall tuottavat ennakointiraportteja ja rakentavat niiden pohjalta new business -konseptiaihioita yrityksille ja julkisille toimijoille. Öhrvall toteuttaa MindMill Networkin hankkeita Ruotsissa. Raporteissa hyödynnetään ennakoinnin menetelmiä, MindMill Networkin laajaa asiantuntijaverkostoa ja perustajien ammatillista taustaa.
(Kuva: Laura Malmivaara)

Ilkka Rahkonen

Liiketoimintajohtaja, Business Tampere

Ilkka Rahkonen on toiminut laajasti AV- ja media-alan eri tehtävissä. Urallaan hän on ollut SBS Radioilla perustamassa Iskelmäradiota sekä Ylen eri kehitys- ja johtotehtävissä. Ennen Business Tampere -pestiään hän oli kansainvälistämässä tuotantoyhtiö Aito Mediaa. Ilkka avaa yhdessä Elina Häkkisen kanssa Film Tampereen monipuolisia palveluja AV-sisältöalan tekijöille.

Elina Häkkinen

Audiovisuaalisten alojen asiantuntija, Film Tampere

Elina Häkkinen toimi yli kymmenen vuotta tuottajana FremantleMedia Finlandissa. Tuottamisen lisäksi hän on ohjannut televisio-ohjelmia ja toiminut av-alan opettajana sekä työskennellyt freelancerina eri av-alan työtehtävissä. Yhdessä Ilkka Rahkosen kanssa he kertovat Media & Messagessa Film Tampereen monipuolisista palveluista AV-sisältöalan tekijöille.

Jaana Pihkala

Toiminnanjohtaja, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

Jaana Pihkala kertoo, mitä av-alalla työskentelevän tulisi tietää uudesta piratismimuodosta, Suomessakin yleistyvistä ns. Kodi-bokseista.
Pihkala on TTVK ry:n toiminnanjohtaja ja hänellä on reilun kymmenen vuoden kokemus tekijänoikeuksien täytäntöönpanosta ja piratismin valvonnasta TTVK:n palveluksessa. TTVK:n laajan jäsenkunnan ja näiden kattojärjestöjen ansiosta hän on päässyt tarkastelemaan ongelmaa eri alojen näkökulmasta Suomessa ja maailmalla. (Kuva: Lauri Kaira)

Heidi Keinonen

Co-founder, Medialogi Oy

Heidi Keinonen avaa Media & Messagessa yhdessä kollegansa Eerika Vermilän kanssa kansainvälisiä tuotantoja ja ohjelmavientiä tutkivan selvityksen tuloksia.

Heidi on mediatutkimuksen dosentti ja tuore yrittäjä. Hän on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien media- ja viestinnäntutkimuksen opetus- ja tutkimustehtävissä muun muassa Tampereen, Turun ja Helsingin yliopistoissa. Keinosen tutkimushankkeet ovat tarkastelleet muun muassa televisiohistoriaa, ohjelmaformaatteja, draamasarjoja ja monimediallisia tv-tuotantoja. Näissä kaikissa häntä kiinnostaa erityisesti globaalin mediateollisuuden ja kotimaisten sisältöjen suhde. Keinonen on myös kirjoittanut elokuussa 2018 ilmestyvän Televisioformaatti ja kulttuurinen neuvottelu -kirjan (Jyväskylän yliopisto, Nykykulttuurin julkaisusarja).

Vuoden 2018 keväällä Keinonen perusti yhdessä Eerika Vermilän kanssa media-alan tutkimus-, koulutus- ja konsultointipalveluja tuottavan Medialogi Oy:n. Yritys tukee kotimaisen sisällöntuotannon kehitystä ja kilpailukykyä erityisesti av-alalla. Medialogin palveluissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla tutkimusosaaminen ja käytännön kokemus.

Eerika Vermilä

Co-founder, Medialogi Oy

Eerika Vermilä avaa Media & Messagessa yhdessä kollegansa Heidi Keinosen kanssa kansainvälisiä tuotantoja ja ohjelmavientiä tutkivan selvityksen tuloksia.

Eerika on tuore media-alan yrittäjä. Hänellä on yli 20 vuoden työkokemus TV-, elokuva-, dokumentti-, mainoselokuva- ja musiikkivideotuotannoista. Erilaisten tuotannollisten tehtävien lisäksi Vermilä on toiminut tuotantoyhtiön toimitusjohtajana ja TV-kanavan tilaajana. Viimeisimpänä työnään hän on vastannut suomalaisten av-alan tuottajien edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistysten yhdistämisprojektista. Hänen laajaan verkostoonsa kuuluu sekä kotimaisia että kansainvälisiä av-alan toimijoita.

Vuoden 2018 keväällä Vermilä perusti yhdessä Heidi Keinosen kanssa media-alan tutkimus-, koulutus- ja konsultointipalveluja tuottavan Medialogi Oy:n. Yritys tukee kotimaisen sisällöntuotannon kehitystä ja kilpailukykyä erityisesti av-alalla. Medialogin palveluissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla tutkimusosaaminen ja käytännön kokemus.

Anni Lintula

Anni Lintula

Nuorten medioiden liiketoimintajohtaja,  A-lehdet

Anni Lintula kertoo Media & Messagessa Suomen ensimmäisestä WhatsApp-draamasta. Hän vastaa A-lehdissä nuorten medioiden liiketoiminnasta. Hän työskentelee verkkoyhteisöjen rakentamisen, digitaalisen tarinankerronnan ja sosiaalisen median, kuten SnapChatin ja YouTuben, parissa. Annilla on syvällistä ymmärrystä sukupolven Z arvoista, asenteista ja mediankäyttötavoista. Anni on ollut toteuttamassa useita tutkimushankkeita Z-sukupolven mediankäyttötavoista ja perustanut Suomen ensimmäisen YouTube-aiheisen lehden, Tuben.

Mikko Räisänen

Toimitusjohtaja: Lucy Loves Drama Oy (elokuva, sarjamuotoinen draama), Lucy Loves Stories Oy (mainoselokuvat).

Mikko Räisänen on alunperin uutis- ja ajankohtaistoimittaja. Kolunnut mediakentän läpi lehdistä radion kautta televisioon. Uutiskentiltä viihteeseen ja mainospuolelle. Hän on tuottanut mm. lukuisia kv-formaatteja kuten: Who dares Wins, Big Brother, Money Drop, Price is right, Guinness World Records, etc. Viimeisin television puolella näkyvä hengen tuotos on Ylen ”Meidän maamme” slow tv-sarja (Endemol). Tällä hetkellä päivät kuluvat Lucy Loves konsernin asioita hoidellessa, johon kuuluu myös kansainvälistä omistusta – Münchhausen Service Production, jolla on toimipisteet Virossa, Latviassa ja Espanjassa.

Jonathan Tuovinen

Head of International, Rabbit Films

Jonathan vastaa Rabbit Filmsin tuotantojen levittämisestä kansainvälisille markkinoille sekä toimii yrityksen tuotanto-osaston operatiivisenä johtajana. Ennen Rabbit Filmsiä Jonathan työskenteli formaattikehityksen päällikkönä NBCUniversal Internationalilla, myyden formaatteja kuten Top Chef, The Real Housewives ja Saturday Night Live. Jonathan on myös työskennellyt Banijay Internationalissa myyntipäällikkönä.

Hanna Kortti

Hanna Kortti on MTV:n kotimaisten tuotantojen päällikkö. Kortti on toiminut kanavan tuottajana lukuisissa kotimaisissa viihde- ja life style -ohjelmissa kaikille MTV:n kanaville.

Jukka Helle

Toimitusjohtaja ja tuottaja, Solar Films

Jukka Helle on toiminut Solar Filmsissä tuottajana ja vastaavana tuottajana kymmenissä kotimaisissa elokuvissa ja kansainvälisissä yhteistuotannoissa. Työvuosiin mahtuu myös TV-draamaa ja -viihdettä sekä dokumentteja. Helteen ja Markus Selinin yhdessä tuottamat elokuvat ovat menestyneet elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Helle on Solar Filmsin toimitusjohtaja.

Riina Hyytiä

Toimitusjohtaja & tuottaja, Dionysos Films

Riina Hyytiä on ensimmäinen elokuvantekijä, joka on väitellyt taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2004. Hyytiä on tuottanut kymmenen pitkää elokuvaa (mm.21 tapaa pilata avioliitto ja Kanelia kainaloon Tatu ja Patu!) sekä lukuisia TV-draamasarjoja (mm. Karppi, Nörtti:Dragonslayer666,  Klikkaa mua ja EX-onnelliset). Hyytiä on toiminut Suomen elokuvatuottajien keskusliiton puheenjohtajana sekä ollut Suomen elokuvasäätiön hallituksen varapuheenjohtajana.

Suvi Valkonen

15 vuotta TV- tuotannon parissa työskennellyt Suvi Valkonen on Rabbit Filmsin vastaava tuottaja. Kädet savessa viihtyvä ja haasteita rakastava Valkonen on toiminut tuottajana sekä vastaavana tuottajana useissa viihdeohjelmissa mm. Posse, Vain elämää, Tanssii Tähtien Kanssa, Haluatko Miljonääriksi sekä kokonaan pro bono toteutetussa Uusi Lastensairaala Live Aid – projektissa. Valkosen intohimoihin kuuluu myös alan kehittäminen. Hän on järjestänyt mm. Tuotannot 2.0 seminaaria ja käy säännöllisesti luennoimassa alan oppilaitoksissa ja yhteisöissä.